בוגרות תשע"ג

שלום,

שמי שרה ברכה גרשוביץ, בוגרת מגמת ביוטכנולוגיה וכיום (תשע"ט) סטודנטית שנה שלישית ברפואה ובמקביל עושה תואר שני במחקר ביו-רפואי במעבדה שמתעסקת בפיתוח תרופה חדשנית ללוקמיה (סרטן הדם).

ברצוני לנסות ולהאיר כמה נקודות למחשבה שאולי לא נמצאות כרגע בראש סדר העדיפויות שלך אבל יכולות להיות משמעותיות יותר כשמסתכלים קדימה אל היום בו תרצי להתחיל את דרכך באוניברסיטה.

הלימודים במגמה היו אחת החוויות היותר טובות שזכורות לי מתקופת לימודי באולפנא. הלימודים המעניינים פתחו בפני עולם שלם והקושי והאתגר דחפו אותי קדימה והצליחו להוציא ממני יכולות שלא באו לידי ביטוי בשום מקום אחר.

היום כשאני כבר אחרי כמה שנים בלימודים אני יכולה להגיד בביטחון שהמגמה הקלה עלי את הכניסה לעולם האקדמיה בצורה מאוד משמעותית.

קודם כל, בצורה הכי פשוטה- רוב החומר שלמדנו בשנה א' של רפואה כבר היה מוכר לי מהלימודים במגמה. וכשחברי למחזור נאבקו בלהבין את הכימיה הבסיסית או את מבנה הגנום לי זה בא בקלות, מה שצמצם את הלחץ והמתח בשנה הראשונה שבה הכל עוד חדש ולא מוכר. ומעבר לזה, גם כשלמדנו דברים חדשים זה היה קל יותר להבין, השפה המדעית הייתה לי מוכרת, מה שעזר לי מאוד גם בנושאים המסובכים יותר.

ולא רק ברפואה, גם במחקר. במגמה קיבלנו המון כלים שעוזרים לי היום. כיצד להיכנס לראש המחקרי– איך מתכננים מחקר, על מה לשים דגש, איך ללמוד נכון את התוצאות.

ולא רק לראש- אלא גם העבודה המעשית הבסיסית עצמה- זה גם ידע שהגיע לי מהמגמה והקל עלי למצוא מעבדה טובה יותר לתואר השני.

חוץ מזה, לימודי האקדמיה הם לימודים שדורשים, כדי להצליח ולהצטיין צריך להשקיע מעבר לזמן הלימודים, לחזור על החומר בצורה קבועה, להיות בעניינים כל זה כבר בא לי באופן טבעי אחרי שלוש שנים במגמה. האתגר במגמה והעובדה שהייתי חלק מקבוצת הבנות שמשקיעות "מעבר" בשכבה שלי גרמו לי ללמוד איך ללמוד בצורה יעילה וטובה יותר.

ודבר אחרון ואולי הכי חשוב. המגמה הקנתה לי את האהבה לעולם המדע. עולם המדע הוא עולם רחב, מגוון ומרתק שרק מחכה שנגלה ממנו עוד ועוד, הידע והאפשרויות הם אינסופיים. העולם שלנו בנוי בצורה חכמה ומיוחדת וככל שאנחנו מכירים אותו יותר טוב זה מעורר בנו יראת כבוד כלפי מי שיצר אותו. כשאנחנו לומדים מדע ויוצרים מדע ומגלים משהו חדש בהרגשה שלי אנחנו הופכים להיות שותפים קטנים. אבל, ההגעה לגילוי קטן דורשת המון השקעה ועבודה, להתאכזב לפעמים, לחפש כיוונים חדשים, להיות יצירתיים ולדעת להתמיד. ככל ש"מתאמנים" על זה בשלב מוקדם יותר של החיים זה בא יותר בקלות אח"כ. ואם עכשיו יש לך הזדמנות להתחיל להתאמן על זה נראה לי שווה לא לפספס אותה.

אצלנו זה היה ברור שביוטכנולוגיה זה רמה אחרת… ובאמת היום כשאני מסתובבת בקמפוס ופוגשת בוגרות חורב (שלומדות רפואה, רפואת שיניים או מחקר ביו-רפואי) אחוז מאוד משמעותי מהן בוגרות ביוטכנולוגיה. ואני חושבת שזה לא במקרה, הכלים שקיבלנו והחוויה שחווינו במגמה הביאו אותנו לכאן.